Известие

Collapse
No announcement yet.

Монтаж на спортен филтър - Питане?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Монтаж на спортен филтър - Питане?

Имам един въпрос който за много от вас може би е глупав, Но препочитам да попитам...
    На снимките (които всъщност са крадени от форума) има монтирани спортни филтри , интересува ме снадката която съм оградил как се получава тъй като от вън тръбата е елипса - ВЪТРЕ също ли е елипса или си е нормален кръг и монтажа става елементарно ?
    Дано сте успели да ме разберете ....
    Забравих да кажа Дигателя е 1.6 т.с.
    Attached Files

Първоначално публикувано от AntiLuuP Покажи съобщение
    Имам един въпрос който за много от вас може би е глупав, Но препочитам да попитам...
    На снимките (които всъщност са крадени от форума) има монтирани спортни филтри , интересува ме снадката която съм оградил как се получава тъй като от вън тръбата е елипса - ВЪТРЕ също ли е елипса или си е нормален кръг и монтажа става елементарно ?
    Дано сте успели да ме разберете ....
    Забравих да кажа Дигателя е 1.6 т.с.
    Споко това е гума,и кръгла тръба да сложиш гумата си застава по нея
    Alfa Romeo 146 2.4JTD '00 230hp
    Alfa Romeo 166 2.4JTD 175hp FL '04 - на части
    Mercedes Benz ML270 CDI FL '03
    Mercedes Benz A170 CDI FL '01
    Yamaha FZ1 Fazer 150hp '08

Comment

колега ако съм те разбрал правилно питаш дали маркуча е елипс,да елипс е но като стегнеш с скобата си става кръгъл и си уплатнява идеално,поне при мен така стана като си слагах с.филтър по съштия начин както е показано на снимките,в кутията ми седи....
      sigpic
      АЛФА РОМЕО 145

Comment

Първоначално публикувано от acko88 Покажи съобщение
        Споко това е гума,и кръгла тръба да сложиш гумата си застава по нея
        Първоначално публикувано от astronoma Покажи съобщение
        колега ако съм те разбрал правилно питаш дали маркуча е елипс,да елипс е но като стегнеш с скобата си става кръгъл и си уплатнява идеално,поне при мен така стана като си слагах с.филтър по съштия начин както е показано на снимките,в кутията ми седи....
        Аз тръбата/маркуча видях че е елипас ама не съм го пипал... предположих че може би се деформира ама все пак да си попитам .. А то в такъв случай монтажа става за има няма 10мин понеже и аз си мислех за варианта филтъра в кутията ...
        Благодарско...

Comment

точно така,да знаеш че малко трудно влиза филтъра в кутията....ако е като моя размер по точно,защтото аз за малко да сваля подкалника да свяля кутията и да пъхна филтара от долу на горе и тогава да го свръзвам.....
          sigpic
          АЛФА РОМЕО 145

Comment

точно така,да знаеш че малко трудно влиза филтъра в кутията....ако е като моя размер по точно,защтото аз за малко да сваля подкалника да свяля кутията и да пъхна филтара от долу на горе и тогава да го свръзвам.....
            Аз долната част на кутията ще си оставя понеже гледам че от там ще има как да смуче студен въздух ...
            А само едно забравих да питам тръбата преди дебитомера с какво фи е, в която всъщност ще влиза тръбата от спортния ...

Comment

колега нямам представа с какво ФИ е,маи около 60,и при мен кутията си седи(долната част) а от горе сам го изолирал с картон,да не дърпа топлия въздух от двигателя....
              sigpic
              АЛФА РОМЕО 145

Comment

колега нямам представа с какво ФИ е,маи около 60,и при мен кутията си седи(долната част) а от горе сам го изолирал с картон,да не дърпа топлия въздух от двигателя....
                фи 75 е - влиза плътно перфектно. днес го монтирах и не мога да се накефя - смених и маслото и т.н. и power-а на колата се възвърна ... ускорява по бързо от преди а звука ме разтапя ...

Comment

моита кошница нема спортен филтър ма реве уникално...имам дупка в задното гарне и реве много яко...та пробиите си 5 дупки една до друга и са наслаждаваите....
                  Last edited by mordohy; d.m.y г., 18:59.
                  145 1.6 120 коня 1998 Няма идеална кола...но има само една която най много се доближава до идеала...и това е АЛФА РОМЕО sigpic

Comment

Първоначално публикувано от oliver Покажи съобщение
                    моита кошница нема спортен филтър ма реве уникално...имам дупка в задното гарне и реве много яко...та пробиите си 5 дупки една до друга и са наслаждаваите....
                    И ква е разликата с некой тюнинг голф, който и той яко пърди със "спортните" гърнета?
                    Едно е звук от изпърдели гърнета, друго е от двигателя.
                    Алфа Ромео 146 1.6TS 1999
                    Mazda 6 2.3 2005
                    sigpic

Comment

предполагам си правиш пи*ки

по темата
                      момчета аз съм забелязал,че след миене или дъжд и тн. по капака на кутията има вода сега като я махате водата пада директно на филтъра но в крайна сметка никой не се е уплакал от това... но все пак да си споделя наблюденията

Прекрасно,колега,че сподели с нас,както и , че ни осветли,че дъжда мокри!Не ми стана ясно,с какво се обогати темата от поста ти!Оставихме ви една тема да си спамите в нея,а засрахте навсякъде.После защо не върши работа търсачката.Освен метлата ще хвана и лопатата!
                      Мордохай!
                      Last edited by mordohy; d.m.y г., 19:10.
                      Alfa Romeo 146TD '97 156 2.4 20v
                      sigpic

Comment

А да ти пробия някоя дупка в реномето!?Защо ме караш да съм Лош!?
                        Мордохай!
                        На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                        Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Да не прозвучи като спам , но как ги поддържате филтрите (спортните) , казаха ми за някакви препарати?
                          Alfa Romeo 145 JTD 105+ HP BY sigpic
                          Alfa Romeo GT 1.9JTD 150+ HP BY DAGI

Comment

Първоначално публикувано от S_G_M Покажи съобщение
                            Да не прозвучи като спам , но как ги поддържате филтрите (спортните) , казаха ми за някакви препарати?
                            купуваш си комплектчето(около 50лв е на К и Н в Импас 56), после вътре в него има Юзър'с мануал.

С 2 думи Пранье и Дранье
                            156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison

OEM & Ventura Garage
                            http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

Мерси за инфото , и последни въпросчета : за колко пъти стига препарата и колко пъти може да се пере филтъра ?
                              Alfa Romeo 145 JTD 105+ HP BY sigpic
                              Alfa Romeo GT 1.9JTD 150+ HP BY DAGI

Comment

Working...
                              X